Tűzszünetet kötöttek Damaszkusz egyik kerületében

Vasárnap nem mindennapi eseményre került sor a damaszkuszi Barzeh kerületében: mediátori közvetítéssel, több napon át tartó tárgyalások köszönhetően tűzszünetet kötöttek a harcoló felek.

Természetesen nem árt megjegyezni, hogy a megállapodás csak Barzeh kerületre érvényes, máshol ugyanis folytatódhatnak a harcok Szíriában.
Ugyanakkor Barzehben már hetek óta jócskán elcsendesedett a harctér, és a tűzszünet előtt a Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) kétszáz tagja megadta magát a Szíriai Arab Hadseregnek. Az ezerhuszonhét napja tartó krízisben Barzeh nagy része elpusztult.

A két harcoló fél főparancsnoka megállapodott abban, hogy visszavonják csapataikat és megszüntetnek mindenféle harci tevékenységet. Az elhagyott holtesteket felkutatják, majd átadják egymásnak. A kerület útjait megtisztítják, hogy segélycsomagok el tudjanak jutni a rászorulókhoz.

Korábban, Moadamiyet al-Sham a Szíriai Szabad Hadsereg dél-nyugat damaszkuszi parancsnoka kötött hasonló tűzszünetet a kormányhű Szíriai Arab Hadsereggel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez