Gyerekverő korántanár videója miatt áll a botrány Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábiában a vallási hatóságok vizsgálódnak annak a tanárnak az ügyében, aki slaggal verte a Korán szövegét szerinte túl lassú tempóban megjegyző diákokat. A gyerekek sírva könyörögnek neki a videón, hogy álljon már le.

A Koránt Memorizáló Társaság maga elé kérette a medinai Kuba mecsetben működő oktatót. A mecset egyébként az egyik legrégibb a világon: még Mohamed próféta idejében épült. A szervezet azt mondja: ellenez minden erőszakos módszert a tanításban. Korábban már el is bocsájtott egy tanárt, aki szintén verte az iszlám szent írást betű szerint tanuló diákokat. Azt mondja: most is ez fog történni, ha kiderül, hogy a videón szereplő férfi tőlük kapja a fizetését.

Emberi jogi szervezetek szerint a gyerekek jogainak égbekiáltó megsértéséről van szó. A hatóságoknak lépniük kell, hisz Szaúd-Arábia nemzetközi szerződésekben vállalta, hogy elejét veszi az ilyesminek – mondják. A vallási minisztérium ugyanakkor azt közölte: nem az ő hatásköre ez, és a fentebb már említett szervezetre mutatott.

{youtube}n8UNsgNavg4{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez