Újabb felvétel az elrabolt ápácákról

Sokáig semmit sem lehetett tudni az elhurcolt szír apácákról. A Maalula egyik kolostorának elrabolt apácái legutoljára egy tavaly decemberben készült videón bukkantak fel, amelyet a szír kormány ellen harcoló egyik terrorista csoport tett közzé. Most azonban újabb információk kerültek napvilágra.

Február 5-én a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírcsatorna birtokában jutott egy újabb felvétel, amelyen a tavaly novemberben elrabolt apácák láthatóak. Azonban a videófelvételen az apácák nem nyilatkoznak, sőt “teljesen néma” a film, semmiféle környezeti zajt nem lehet hallani.

A felvételen végig egy szír akcentussal beszélő narrátor mondja a szöveget: “az apácák nagyon jól vannak, kitűnő egészségnek örvendnek, nem bántalmazták őket. Alig várják, hogy visszatérjenek a kolostorba.” Azzal kapcsolatban, hogy kik rabolták el őket vagy egyáltalán hol tartják őket fogva, azt nem tudni.

2013. novemberében az ISIL (Iszlám Állam Irakban és Levantéban – Islamic State of Iraq and the Levant) betört Maalulába – kis keresztény falu, ahol még az arámi, azaz Jézus Krisztus, nyelvét beszélik – és elrabolta a Szent Tekla kolostor apácáit. Az ortodox egyház először 12 apáca eltűnését ismerte el, de az ISIL által december 6-án közzétett videón az egyik apáca tizenhárom apácát és három alkalmazott elrablásáról beszélt. A terrorista csoport célja, hogy a Aszad-kormány által bebörtönzött szíriai rabokat engedjék ki az apácákért cserébe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez