Menesztették az egyik szír ellenzéki vezetőt

Leváltották posztjáról vasárnap a szíriai ellenzék fő erejének számító Szíriai Szabad Hadsereg (SZSZH) vezérkari főnökét, Szelim Idrísz tábornokot – jelentette be közleményben a Szíriai Nemzeti Koalíció ellenzéki ernyőszervezet katonai szárnya, a Legfelsőbb Katonai Tanács.

A szíriai ellenzéki Legfelsőbb Katonai Tanács egyhangúlag menesztette a Szíriai Szabad Hadsereg vezérkari főnökét, Szelim Idrísztm és azonnal kinevezték utódját is Abdel al-Iláh al-Basír tábornok személyében.

A tanács úgy ítélte meg, hogy változtatásra van szükség “a vezérkaron belül az elmúlt hónapokban mutatkozó bénultság”, továbbá a Bassár el-Aszad elnök rezsimje elleni “küzdelemben felbukkant nehézségek” miatt.

Egy névtelenül nyilatkozó forrás szerint Idríszt elmarasztalták egyebek között a fegyverek “helytelen elosztásáért”, “a harcok során elkövetett hibákért és könnyelműsködésekért”, valamint azért, mert “eltávolodott a felkelők törekvéseitől”.

Az Szíriai Szabad Hadseregen belül az utóbbi időben egyre inkább megosztottság mutatkozott, és a szervezet emiatt meggyengülni látszik. Szelim Idríszt 2012 decemberében nevezték ki az SZSZH parancsnokává.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez