Van, ahol már az is hír, ha találnak egy hajléktalant

Vannak országok, ahol egyből újsághír lesz abból, ha találnak egy hajléktalant. Vagy egy családot. Az Emírségekben megindító riport számol be most egy ilyen esetről. És az emberek rohannak, hogy segítsenek.

Sardzsában, az Egyesült Arab Emírségekben egy családnak már egy hete nincs otthona. Az egyik strandon laknak, és baráti segítségből élnek. Hárman vannak: marokkói anya, palesztin apa és az öt éves Jezan. A lapok részletesen leírják, mi történt velük. Lejárt a vízum, eltűntek a cégtulajdonosok, ugrott az állás, nem volt pénz lakásbérletet fizetni, és a háziúr az utcára tette őket. 36 ezer dirhammal, 2 és negyed millió forinttal tartoznak.

A barátaik segítik őket. 10, 20, 50 dirhammal, ki mennyit tud adni. 1 dirham 61 forint. Éjjel a strandon alszanak, fáznak, reggelente a közeli mecsetnél mosakodnak, napközben nyakukba veszik a várost. Mivel a lejárt lakhatási vízum miatt illegálisan vannak az Emírségekben, jótékonysági szervezetekhez nem fordulhatnak. És munkát sem ad senki.

A Gulf News cikke alatt a kommentelők együttérzőek. Mindenki segíteni akar. Kivétel nélkül. Ki pénzzel, ki ruhával, ki étellel. Van, aki a bankszámla-számot kéri, hogy utalhasson, van, aki játékokat venne a kisfiúnak. Sőt. Akad, aki állást ajánl, és akad, aki az adományokat segítene összehangolni. Hogy azonnal ki tudjanak venni egy szállodai szobát a családnak. De van, amit nem tesznek. A sok százból senki sem kérdezi, hogy mit keresnek a szülők jogtalanul az országban. És senki nem hibáztatja őket a helyzetükért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez