Kézlevágás és védelmi adó: Az ISIL rémuralma Észak-Szíriában

Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIL) nevű terrorista szervezetet ezen a héten felszólította a vele szövetséges az al-Nuszra szélsőséges iszlamista csoport,hogy vonuljon ki Észak-Szíriából. Az al-Kaidával kapcsolatban álló terrorszervezet ennek eleget is tett, s az általuk elfoglalt aleppói városból kivonult. A Szabad Szíriai Hadsereget felszabadítókként üdvözölték ezeken a településeken, ahol a helyi lakosok beszámoltak az ISIL kegyetlenkedéseiről és rémuralmáról. 

A csonkítás Aleppó tartományban történt, annak egy olyan részén, ahol a szélsőséges dzsihádista Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIL) nevű szervezet volt az úr. A fényképeken az ítélet végrehajtása nem látszik, csak előzménye és végeredménye. A kezdő képen az elítélt, egy bekötött szemű férfi kezét egy asztalra helyezi iszlamista fegyveresek társaságában. Utóbbiak egyikének jókora kés van a kezében. A következő fotó a megbüntetettet mutatja levágott kézzel.

A fotóriport feltöltői a képekhez fűzött szövegükben azt állítják, hogy a tolvaj bevallotta bűneit, és maga kérte, hogy vágják le a kezét, mert így megtisztul bűneitől.

Az ISIL azonnal visszavonult a belső-Szíriában található Raqa városába, amely a főhadiszálása az iszlamista szervezetnek. Sőt, hogy pótolja az aleppói kivonulással járó veszteséget, még szigorúbb lett a keresztény lakosságú városban: csakis a keresztényeket sarcolja meg. Az adót aranyban követeli, ami egyfajta történelmi “hagyományőrzés”, mivel ez az eljárás a 7. századtól a 19.-ig bevett gyakorlat volt muszlim államokban.

Az ISIL radikális iszlám alapelveken nyugvó államot akar létrehozni Szíriában. Éves adóelőírásuk szerint minden keresztény férfi 17 gramm aranyat köteles leróni.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez