Az otthon íze. Hódít a tevetej Angliában

 

Már a brit piacon van, és az év végéig 35 új üzletet készül meghódítani a Camel Milk and Products. Az Emírségekben működő tejipari cég, ahogy a neve is mutatja, tevetejet és abból készült termékeket forgalmaz: leginkább a közel-keleti bevándorlóknak. Az otthon ízét viszi utánuk. De számítanak másokra is.

Eddig összesen hét üzletben árulják a termékeiket, Camelicious néven. Ezt a számot kívánják megötszörözni a következő 10 hónapban. Januártól eddig teszteltek, de márciustól már rendszeresen szállítanak. Azt mondják, egy csomó előítéletet kellett legyőzniük. Meg kellett például értetniük, hogy a tevetej bármilyen tejes receptbe illeszkedik, és azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a tehén vagy a birka tejére. És mivel Angliában az emberek egészségtudatosak, mindenkiben, aki tejet iszik, potenciális vásárlót látnak.

A tevetejnek egyébként antibakteriális és antivirális tulajdonságai vannak: jót tesz azoknak, akik gyomorfertőzésből lábadoznak. Ráadásul tízszer több vasat és ötször több vitamint tartalmaz a tehéntejnél – magyarázza a Gulf News-nak a cég kereskedelmi igazgatója.

A következő napoktól minden 10 napban több száz liter tevetejet indítanak útnak Angliába. A dobozok szavatosságát is meghosszabbították: a szokásos egy hét helyett kettőig lehet fogyasztani a tartalmukat. Egyelőre arab és halal boltokban árulják, de rövidesen kapható lesz a különleges élelmiszereket kínáló üzletekben és a bevásárló központokban is.

A hódítás következő etápja Németországot, Hollandiát és Franciaországot veszi célba. Hogy a növekvő piaci igényeket ki tudja elégíteni, az emirátusi cég két éven belül 3 600-ról 10 ezerre növeli a tejelő tevék számát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez