Dubaj 25 millió látogatóra számít a 2020-as világkiállításon

Dubaj már gőzerővel készül a 2020-as világkiállításra, s az előzetes kalkulációk szerint az emírségnek 25 millió látogatóra kell felkészülnie. Azonban az egyik legnagyobb prolémát a város lakosságának gyors ütemű növekedése jelenti, valamint az is egyelőre kérdéses, hogy mennyivel fog nőni Dubaj területe. 

Amikor először kezdtük felmérni a lehetőségeket, valamint megjósolni azt, hogy 2020-ig milyen változásokon mehet keresztül Dubaj, meglepődve tapasztaltuk, hogy a növekvő lakosságszám jelenti az egyik legnagyobb problémát. Arra számítunk, hogy a város lakossága 3 millió lesz addigra. Ezenfelül nem szabad figyelmen kívülni azt sem, hogy az országunk egyre közkedveltebb célpontja a külföldi turistálnak.  Felkészültünk arra, hogy 25 millió embert fogadjunk, s ez még csak a középső, tehát legoptimálisabb, szcenárió.” – jelentette ki Mohammad Szaleh,az egyik vezető szervező.

A szervezők szerint nagyon fontos, hogy számolni kell majd a növekvő dubaji lakosságszámmal, amelyet elsősorban az egyre nagyobb mértékű bevándorlás idéz elő. 2008-ban 1,9 millió ember élt az arab városban, de 2013-ban már 2,25 millióan. A dubaji hatóságok 4,8 és 5,1 százalék közötti éves növekedést prognosztizáltak. .

Ennél valamivel kisebb, de korántsem lényegtelen probléma, hogy a város területét is növelni kell. „Jelenleg 25 000 hektárnyi növekedéssel számolunk, de 2020-ra Dubaj területe akár 50 000 hektárral bővülhet. Ezenfelül arra is felkészültünk, hogy egyre több munkahely lesz a városban, s újabb irodákat és üzemeket létesítenek szerte a városban.” – tette hozzá Szaleh. 

Dubaj a “Connecting minds, creating the future” mottóval szervezi meg a nagyszabású rendezvényt 2020. május 1. és október 31. között. A szervezők tervei szerint a város modern nemzetközi metropoliszként akar bemutatkozni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez