Día E: a spanyol nyelv napja a Cervantes Intézetben

Hatodik alkalommal ünnepelték a hazai latin közösség, valamint a spanyol nyelv kedvelői a budapesti Cervantes Intézetben a spanyol nyelv napját.

Az intézet termeiben a latin-amerikai országok magyarországi közösségei mutatták be kulturájukat: könyvek, fotók, prospektusok segítségével, valamint a latin-amerikai konyha finomságaival ismerkedhettek a látogatók. Az egyes standok az országok turisztikai kínálatát is ismertették.

Az intézet színpadán pedig spanyol nyelvű gyermekelőadás – La niña que no sabía sonreír – szórakoztatta a legkisebbeket Patricia Dos Santos és María Jesús Martínez Domínguez előadásában. A Día E nevű rendezvényen a Budapesten Akkreditált latin-amerikai nagykövetségek képviselői, a missziók vezetői is részt vettek.

A spanyol nyelvet több, mint 500 millióan beszélik világszerte. A spanyolt  a világon minden második ember  anyanyelvének  vallja és második helyre lépett elő a nemzetközi kommunikációban is. Az sem elhanyagolandó, hogy a spanyol a második leggyakrabban használt nyelv a világ két legfontosabb közösségi hálóján, Facebookon és Twitteren. Az interneten megjelenő anyagok közül pedig minden harmadik spanyol nyelven íródott.Día E 4

A rendezvényen kiállították   a spanyol irodalom nagyjainak a budapesti Cervantes Intézet könyvtárának tulajdonában lévő dedikált műveit. De aki spanyol nyelvtanulásra adja a fejét, az részt vehetett egy próbaórán is az intézetben.

Día E 5

Día E 3

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez