A hadsereg és a rendőrség nem kér a kövérekből

Kövéreknek nincs jövőjük a bolíviai fegyveres alakulatoknál: az országban regisztrálják a túlsúlyosakat a hadseregben és a rendőrségen is, hogy még a felvételi vizsgák előtt felhívják a figyelmüket a testi fittség fontosságára.

Evo Morales elnök legutóbbi megnyilatkozásában kitért arra, hogy szerinte sok a túlsúlyos a hadseregen belül, és ez biztonsági kockázatot jelent az országra nézve. Ruben Saavedra védelmi miniszter ezt megerősítendő közölte, hogy ,,egy katonának fittnek, izmosnak kell lennie és mind intellektuálisan, mind pedig fizikailag fel kell készülnie a feladatra”. S ezzel együtt megtiltották a rendőrség duci taglainak, hogy egyenruhájukat hordják, amíg le nem adják a túlsúlyukat.

A fővárostól délre fekvó Oruro városban ez a civil öltözet még szerencsét is hozott: az uniformisról letiltott két rendőrnek éppen a polgári öltözete tette lehetővé, hogy feltűnés nélkül kövessen egy tolvajt és elkapja.

Az elnök december 2-án közölte,  hogy az elhízott katonákat és rendőröket megbüntetik azért, mert elhanyagolják a testi erőnlétre vonatozó munkaköri kötelezettségüket. Ugyanakkor az érintettek arra panaszkodtak, hogy nincs megfelellő sportlétesítmény és így túlzás elvárni tőlük izmaik karbantartását. A kormány sem késlekedett: megkezdődött a laktanyák sporteszközökkel való ellátása…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez