Rablókat küldött konkurensére egy New York-i ékszerboltos

Az eredeti terv az lett volna, hogy csak ráijesztenek a boltosra, de végül félmillió dollár értékű zsákmánnyal távoztak.

Két orosz ékszerboltos vitája állt egy kedden végrehajtott ékszerboltrablás mögött – értesült a New York Post rendőrségi forrásokból. A lap információ szerint fényes nappal történ támadásban a felbérelt három bűnözőnek csak az lett volna a feladata, hogy megfélemlítsék az ékszerbolt 33 éves tulaját, de feltehetően túl nagy csábítást jelentettek számukra a csak karnyújtásnyira lévő drága órák, és öntörvényűen változtattak a terven.

A Watch Standard Jeweler nevű boltból végül nagyjából félmillió dollár értékben raboltak Rolex, Patek Phillipe és más drága órákat, valamint magukkal vittek még nagyjából hatezer dollárnyi készpénzt is, és elmenekültek a helyszínről. Egyelőre nem találták meg őket.

A Post úgy tudja, hogy a rendőröknek a bolt tulajdonosa említette meg riválisa nevét, és a meg nem nevezett ékszerboltos beismerte az őt kihallgató rendőröknek, hogy ő küldte a rablókat. Elmondása szerint azonban nem azért küldte őket oda, hogy kifosszák az üzletet, csak üzenetet akart küldeni Danny Mikhaylovnak, akivel pénzügyi vitája van.

Bár a rablók bátrak voltak, hogy fényes nappal rámolták ki az üzletet, a Post megfogalmazása szerint “nem voltak valami okosak”, ugyanis egyikük több ujjlenyomatot hagyott a boltban, mert nem viselt kesztyűt, és több tárgyat is megfogott. Ráadásul még arcukat is lehet látni a biztonsági kamerák felvételein.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez