Az amerikaiak 71%-a alkalmatlan lenne a katonai szolgálatra

A Fox News által simertetett felmérés szerint az amerikaiak majdnem háromnegyede nem lenne alkalmas arra, hogy a hadseregben szolgáljon. Elsősorban egészségügyi okok miatt, főleg a túlsúlyos emberek elképesztően magas aránya miatt, de sokan priuszuk vagy az iskolázottság hiánya miatt nem nyernének felvételt a seregbe.

A tv egyik műsorába Rob Patton hadnagyot hívták meg, hogy beszéljen arról, mi okozhatta a jelenséget és hogyan lehetne ezen javítani. Patton elmondta, hogy valamivel több, mint 40 éve működik önkéntes alapon az amerikai hadsereg, az pedig, hogy a 18-24 évesek ilyen nagy arányban alkalmatlanok szolgálni, komolyan befolyásolja munkájukat.
Elsősorban azt tanácsolta a fiataloknak, hogy mindenképpen fejezzék be a gimnáziumot, ez ugyanis az egyik elsődleges ok, ami miatt nem vesznek fel valakit. Talán ennél is fontosabb, hogy vigyázzanak magukra és próbáljanak egészségesebben élni, ami a jövőjük szempontjából végtelenül fontos, függetlenül attól, hogy a hadsereg mellett döntenek-e.
A számok egyértelműen azt mutatják, hogy az idők során egyre romlott a hadköteles korba ért amerikaiak állapota, mind fizikailag, mind pszichikailag. Míg 2001-ben az újoncok 90%-a rendelkezett az érettséginek megfelelő vizsgával, ez 2007-re 79%-ra csökkent.
Természetesen az alapvető probléma  nem az, hogy a hadsereg hiányt szenved, hanem az átlagpolgárok egyre romló egészségügyi állapota és iskolázottsága. Az adatok végtelenül rossz tendenciát mutatnak, ami rövid időn belül a jelenleginél jóval komolyabb problémákhoz vezethet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez