Egymillió dolláros szülés az Egyesült Államokban

Gondban van az a kanadai anyuka, aki férjével együtt Hawaiban töltötte a szabadságát, de idejekorán megindult nála a szülés. Az asszony a terhesség hetedik hónapjában járt, elutazása előtt konzultált az orvosával és ki is váltotta a Blue Cross-nál a szükséges utazási biztosítást. Csakhogy a biztosító közölte, nem fizeti ki a kórházi kezelés 1 millió dolláros számláját.

A koraszülés miatt a gyermeknek és a kismamának egyaránt intenzív kezelésre volt szüksége az Egyesült Államokban, az asszonynak több hétig kórházban kellett feküdnie. A Blue Cross most arra hivatkozik, hogy az anya már az elutazása előtt is „magas kockázatú” ügyfélnek, vagyis veszélyeztetett terhesnek számított, ezért a biztosító megtagadja a számla kifizetését. A kanadai polgárokat általában figyelmeztetik arra, hogy az Egyesült Államokban nem ingyenes az egészségügyi ellátás, ezért biztosítást kell kötniük, ha oda utaznak.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy egyes források szerint az asszony nem volt veszélyeztetett terhes, húgyhólyag-fertőzést kapott, azért indult meg nála a vártnál korábban a szülés. Az ügy várhatóan a bíróságon folytatódik, a házaspár ugyanis nem tud egymillió dollárt kifizetni. Viszont van egy gyönyörű, egészséges lányuk. (Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez