Közel-kelet bakancslista – adrenalinfüggőknek

Mi az, amit ki kell próbálnod, ha borzongásra vágysz? A Közel-Keleten igenis vannak olyan helyek, ahol felnyomhatod az adrenalinszintedet. Lehet raftingolni, meredek hegyfalakat mászni, és szép számmal akadnak kitesurf-helyek is. Eláruljuk, melyek a legnépszerűbbek.

Coruh folyó, Törökország

A világ egyik leggyorsabb folyója: szeretik is a vadvízi evezők. Ráadásul olyan gyönyörű városokon halad keresztül, mint Artvin, Ispir és Kelkit, míg el nem éri Grúziát. 466 kilométert tesz meg, mielőtt beletorkollna a Fekete tengerbe. Azt mindannyian tudjuk, hogy Törökország festői hely. A Coruh sem kivétel: ősi városok és régi kastélyok állnak a hömpölygő fehér víz partján. Sok külföldi raftingoló jár erre, vannak kisebb hotelek és kempingek is.

Wadi Rum, Jordánia

Hihetetlenül vörös homokkő szikláival Wadi Rum nem egy filmben szerepelt már, például az Arábiai Lawrence-ben. Ideális hegymászóhely, de nem igazán fedezték még fel: szállodák nem nagyon vannak arrafelé, aki ott akar mászni, annak be kell érnie a beduinok sátraival. Ami egyébként nem egy utolsó opció. A faragott sziklák és a rózsaszínű homokkő hegyek meghódítása mellett mást is lehet csinálni arrafelé. Például gyalogtúrákat tenni, vagy dzsipszafárira indulni.

kite surfing

Szoma öböl, Egyiptom

A Hurghadától délre fekvő szakadék partján a perzselő napsütés, a Vörös tenger türkiz víze és a gyakran 20 csomós szél csábítja a kitesurf rajongóit. Ráadásul a természet szinte érintetlen arrafelé. Annyira népszerű, hogy a Pro Kiteboard Riders’ Association is kiválasztotta bajnoksága helyszínéül. Az már csak hab a tortán, hogy az előbb említett helyektől eltérően itt a kaland karnyújtásnyira van a városi élettől, és olyan szállodák között válogathatunk, mint például a Kempinski, a Mövenpick vagy a Sheraton.

kite surfing igazi

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez