Márton napi örömök- Magyar lúdtenyésztők kínai sikerei

 

Kína, Budapest- Kína és Magyarország lúdtenyésztési együttműködése egyre sikeresebb, mondta Kardeván Endre Kínában a II. Nemzetközi Tollfesztiválon.
Az államtitkár a rendezvényen kiemelte, hogy a magyar lúdtenyésztés hosszú történelmi múltra tekint vissza. Magyarország világhírű lúdfajtákkal és technológiával rendelkezik, ennek köszönhetően tavasszal Luanban a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. által biztosított lúdtojás és technológia alapján lúdkeltető és lúdnevelő projekt indult.
A magas szintű magyar-kínai agrárdiplomáciai kapcsolatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a két ország vállalatai között egyre több üzleti kapcsolat jön létre.    A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára Pekingben sikeres tárgyalásokat folytatott Yang Guang-Xiang és Wang Anyi polgármester  helyettesekkel, Shang Shegang-gal a Kereskedelmi Kamara elnök igazgatójával, valamint Jiang Zong Liang-gal, Anhui tartomány Behozatali és Kiviteli Főfelügyelősége és a Kínai Karantén Hivatal igazgatójával.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez