Eltörte a combját a volt egyiptomi elnök

Elesett és eltörte combcsontját Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, aki most jelenleg a dél-kairói Maádi katonai kórházban várja a műtétet. Már nem először történt vele ilyen baleset. 

Fürdőszobája padlóján találtak rá az őrök Mubarak egykori egyiptomi elnökre. Az exelnök azt nyilatkozta, hogy hirtelen megszédült és ezért esett el. Az egészségügyi vizsgálatok szerint eltörte a combcsontját, valamint a medencecsontja is megrepedt. Ügyvédje újságíróknak azt mondta, hogy Mubarakot még ma este is megműtik, de az elkövetkezendő napokban több komoly sebészi beavatkozás vár még rá.

Az egyiptomi sajtóértesülések szerint ez nem az első eset. Mubarak már a Tora börtön kórházi részlegében kétszer elesett, sőt két hónapja már ott is elesett egyszer, ahol most őrzik. Orvosai szerint a volt államfőnek hónapokig ágyban kell majd feküdnie.Az idős politikus nem sokkal 2011-es megbuktatása után került börtönbe, ahol tavaly augusztusig tartották fogva, mielőtt átkerült egy katonai kórházba Kairó Maádi negyedében. Azóta házi őrizetben van.

Mubarak egyik perének újratárgyalására vár, amelyben azzal vádolják, hogy felelős a megbuktatásához vezető felkelésben résztvevő számos tüntető erőszakos haláláért. Májusban egy másik perben korrupciós vádakkal három év szabadságvesztésre ítélték, de egyelőre nem szállították át a Tora börtönbe, ahol ugyanabban a perben elítélt két fia tölti négy-négy éves börtönbüntetését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez