Pénzügyi botrány a new yorki kínai közösségben

Kína, New York – New York város legmagasabb rangú kínai funkcionáriusa pácban: a hatóságok azzal gyanúsítják kampányának kincstárnokát, hogy csalást követett el, és amikor a rendőrség vizsgálódni kezdett, akkor akadályozta a nyomozást. A 25 éves Csia Hou kisasszony ezért akár 20 év börtönt is kaphat.

 

 

A New York Times szerint John C.Liu, a város fő pénzügyese hibát követett el, amikor egy tapasztalatlan fiatal lányra bízta választási kampányának kincstárnoki posztját. Ráadásul Csia Hou kisasszony Pekingben született, így végképp nem volt otthon az amerikai jogszabályok dzsungelében. Amerikában még a tapasztalt kampánymenedzsereknek is gondot okoz, hogy a támogatási pénzeket hogy gyűjtsék össze teljesen legálisan.
Liu egyik fő szponzorát már korábban perbe fogták, de ott nehéz bizonyítani, hogy mi volt a városatya szerepe az ügyben. Itt viszont egyértelmű a felelőssége, még akkor is, ha Csia Hou kisasszony nagyon lojálisan azt vallotta, hogy nem kapott utasítást a pénzügyi szabálytalanságok elkövetésére a főnökétől. Csakhogy nincs kizárva, hogy az ügyészség vádalkut kínál a fiatal kínai nőnek, aki megijedve a rá váró hosszú börtönbüntetéstől, esetleg rávall a főnökére, a kínai közösség nagy büszkeségére, New York város legmagasabb rangú kínai funkcionáriusára, John C Liura…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez