A Nagy Fal

A kínai Nagy fal a leghosszabb építmény a Földön, melyet a hosszú évek alatt azért építettek Kína történelmi, északi határai mentén, hogy megvédje a Kínai Birodalmat a nomád népek portyázásaitól, támadásaitól. A Fal természetesen nem egy lineáris építmény, hanem kőből, téglából, agyagból és fából álló fal-rendszer, melynek hossza összesen 6350 kilométer. Legalábbis körülbelül és egyelőre, ugyanis a mai napig fedeznek fel újabb és újabb falszakaszokat. Ennek, az űrből a legendák ellenére nem látható építménynek jártuk be egy nagyon kis szeletét.
Peking környékén a leglátogatottabb falrészlet a badalingi, éppen ezért itt a zsúfoltság is nagyobb. Így végül egy kis keresgélés után a kicsit távolabb eső, de kevésbé látogatott szakaszhoz mentünk, Mutianyuba. Továbbra is a helyi közlekedési eszközök igénybevételével, semmint szervezett utazás keretében akartuk megoldani a Fal meglátogatását, ezért egy menetrendszerinti buszjárattal kezdtük meg körülbelül 80 perces utunkat.
A mutianyui szakaszon jóval kisebb volt a tömeg, a látnivaló pedig egyszerűen káprázatos volt. A jól karbantartott szakaszra a lépcső mellett felvonó is vezet, s a körülbelül 5 km hosszú falrész bejárása után toboggannal (nyári bobbal) is lecsúszhatunk, a Nagy Falat látogatóknak ezért mindenképpen ajánljuk inkább a mutianyui szakasz megtekintését.
4_268x400
1_268x400
3_533x377
Map_of_the_Great_Wall_of_China_497x400
tmogatk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez