Még idén Pekingbe várják Orbán Viktort

Kína, Budapest – Orbán Viktor a kínai miniszterelnökkel folytatott tárgyalásáról az MR1-Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta: még idén Pekingbe várják, hogy a két ország közötti megállapodásokat írjanak alá. A kormányfő azt is elárulta, hogy a fejében már megszülettek a kormányalakítással kapcsolatos döntések, de konkrétumokat nem mondott.

 

 

Orbán Viktor csütörtökön Varsóban folytatott kétoldalú megbeszélést a Lengyelország-Közép-Európa-Kína Gazdasági Fórumon résztvevő Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnökkel. Erről szólva elmondta: Magyarország a szükségesnél később, csak a kormányváltás után hajtotta végre a keleti nyitást, amelyet már ellenzékből, Fidesz-elnökként előkészített, mivel enélkül egyetlen ország sem lehet sikeres.
Hozzátette, miniszterelnökként két éve dolgozik azon, hogy pénzügyi kérdésekre, ipari és technológiai együttműködésekre, befektetésekre is kiterjedő, a magyar érdekeket szolgáló mély együttműködést alakítson ki Kínával. “Közel vagyunk ahhoz, hogy begyűjtsük a termést. A kínai miniszterelnök, amikor végigvettük a témákat, azt mondta, hogy még az idén várnak Pekingbe, ahol ezeket a kérdéseket lezáró megállapodásokat írhatunk alá” – közölte.
Emellett hangsúlyozta, hogy már a jövő héten hivatalos látogatást tesz Budapesten Li Ko-csiang (Li Keqiang) kínai miniszterelnök-helyettes – aki jövő tavasszal várhatóan az ázsiai ország kormányfője lesz -, vele gazdasági megállapodásokat írnak alá.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez