Lemondott a Coca Cola palackozójának vezérigazgatója Kínában a klórügy miatt

Kína, Peking – Mindez Sanhszi tartományban történt, nem messze Pekingtől. A Coca Cola palackozója február 4 és 8 között olyan palackokat töltött, melyekben túl sok volt a klór. Egy alkalmazott jelezte a problémát, de letorkolták. Később a világhálón mozgósította a közvéleményt.

 

Meg is lett a hatása, persze nem azonnal. Megkezdődött a Coca Cola fogyasztásának csökkenése. Ekkor a cég észbekapott és megkezdte a felülvizsgálatot. A kínai fogyasztóvédelmi szolgálat sem tehetett mást: így végül múlt vasárnap leállt a termelés a palackozóban, ahol a hibát február elején észlelték!

 

Most a Coca Cola Kínát, Hongkongot, Tajvant és mindkét Koreát felölelő régiójának főnöke utazott a helyszínre. Taijuanban, Sanhszi tartomány fővárosában David G Brooks közölte, hogy elfogadták a helyi vezérigazgató lemondását és 7 menedzsert felfüggesztettek. Őszintén bocsánatot kértek a fogyasztóktól. A nagyfőnök hangsúlyozta, hogy bár tényleg túl sok volt a klór a Coca Colában, ez csak a február 4 és 8 között palackozott italokra jellemző. De ebben az esetben sem érte el a klórszennyezettség a veszélyes mértéket – állította a Coca Cola nagyfőnöke, aki bízik benne, hogy a fogyasztás nem csökken emiatt Kínában. Ez az ország jelenleg a Coca Cola harmadik legfontosabb piaca, de az egyik legdinamikusabb is.
Kínában meglehetősen gyakori, hogy az ételek és az italok készítése közben nem tartják be az egészségügyi normákat. De az amerikai óriáscégek egyik fő reklámjelszava épp az Kínában, hogy nálunk ez lehetetlen! A Coca Cola mindenütt Coca Cola! Ezért a mérgezést elkerülni vágyó kül- és belföldi polgárok gyakran előnyben részesítik az amerikai tömegtermékeket a kínai ínyencségekkel szemben .Most persze a világhálón a kínai „hálótársak” vígan kommentálják, hogy lám- lám, a Coca Cola sem a régi már, és búsan jegyzik meg, hogy három hónap kellett, míg hivatalosan is kiderült: kicsit sok a klór a kólában Kínában …

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez