Két hónappal a szökés után vígan úszkál a tokiói öbölben a szökött pingvin

Japán, Tokió –  Lelkes állatbarátok lencsevégre kapták a 337- es pingvint, amely márciusban szökött meg a japán főváros Tengeri Élet aquaparkjából. Négyméteres sziklafalon kellett átjutnia, és utána még meg kellett birkóznia a szögesdróttal is. Az egyéves pingvinnek ez sikerült! Azóta keresik…
Az aquapark igazgatósága több száz fényképet és videót kapott a szabadságvágyó pingvinről, de az alapos azonosítás kiderítette, hogy csak kb. 40 ábrázolta valóban hősünket, a 337- es Humboldt pingvint.
Az aquapark igazgatóhelyettese elmondta, hogy a parti őrség mostani felvételei kétséget kizáróan igazolják, hogy valóban a szökevény pingvinről van szó: “Nem fogyott le, láthatóan jól táplálkozik. A vonásait azonosítottuk, és egyértelművé vált, hogy ő a 337- es pingvin.”- jelentette ki az igazgatóhelyettes. Szerinte az ifjú pingvin, akinek a kora miatt még a nemét sem lehet megállapítani, nappal halászott a tokiói öbölben, éjszaka pedig a parton aludt.
Néha persze betévedt a városba is, a hónap elején a Szivárvány híd alatt fényképezte le egy lelkes állatbarát. A 337- es pingvin az elmúlt hetekben az állatszerető japánok kedvence lett. De miért tört ki az aquaparkból, ahol több mint száz társa nyugodtan él? ” Kalandvágy!”- válaszolta az aquapark igazgatóhelyettese Tokióban.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez