Kislány az újabb kairói robbantás áldozata

Robbantások rázták meg a héten az egyiptomi fővárost. Néhány napja a kairói metróban robbant fel összesen hat bomba, ma reggel pedig egy távközlési központot támadtak meg. Ennek a merényletnek halálos áldozata is van: egy kislány.

Ismeretlen fegyveresek indítottak támadást Október 6-a város közepén reggel egy távközlési központ ellen. A biztonsági őr és felesége megsebesült, a kislányuk meghalt. A belügyminisztérium jelentése szerint az objektum nagy része megsemmisült.

A hét közepén összesen hat bomba robbant különböző metróállomásokon Kairóban. Máig nem tudni, hogy kik voltak az elkövetők. Akkor legkevesebb hat ember sérült meg. A ma megölt gyermek az első polgári áldozat azóta, hogy februárban a vörös tengeri Tabánál a levegőbe repítettek egy turistabuszt és ezzel meggyilkoltak három dél-koreai turistát, valamint az egyiptomi sofőrt – jelentette az Egyptian Streets.

Egyiptomban terrortámadások sorozata volt azóta, hogy csaknem egy éve megfosztotta a hadsereg a hatalmától Morszi elnököt. Az Anszar Bait al-Makdisz nevű sínai militáns csoport vállalta magára a merényletek zömét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez