A kis Hu a csúcsra tör

Kína, Peking – Kantonban folytatja a vezetés egyik legfiatalabb tagja, aki Kína első embere szeretne lenni 2022-ben.  A 49 éves Hu Csün hua/Hu Chun hua/ eddig Belső Mongólia első embere volt, ezentúl a sokkal fontosabb Kuantung tartomány élén áll majd. Ez a tartomány, melynek fővárosa Kanton, a kínai gazdaság egyik meghatározó része.

Itt van például Sencsen, ahol Teng Hsziao ping meghirdette reformista vonalát, és amely kis halászfaluból tízmilliós iparváros lett Hongkong közelében.
 A kis Hu a mindenható Politikai Bizottság tagja, és a nagy Hu pártfogoltja. A nagy Hu nem más, mint Hu Csin tao ex pártfőtitkár. Ő szemelte ki a kis Hut, és azt szeretné, ha tíz év múlva ő lenne a Kínai Kommunista Párt első embere. A szokások szerint egy- egy vezetés tíz évig van hatalmon, Hszi Csin ping és csapata most kapott bizalmat a pártkongresszuson. A távozó Hu Csin tao azt szerette volna, ha kedvence bekerül a legfőbb vezetésbe, az Állandó Bizottságba. Ezt az elképzelést elődje, a 86 éves Csiang Cö min meghiúsította. De a kis Hu még elég fiatal, bőven van ideje bizonyítani. Ha sikerrel jár Kantonban, akkor könnyen Kína első embere lehet 2022-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez