A General Motors régi – új gyárakat akar venni Kínában, hogy elérje célját: 5 millió autó gyártását a Mennyei Birodalom területén

Kína, Peking – A General Motors, amely Kína legnagyobb külföldi autós cége, két új gyárat állít üzembe jövőre, de még ez is csak évi 4 milliós termelést tesz lehetővé. Honnan a plusz egymillió autó, mellyel Detroitban számolnak? Régi-új gyárakat vesznek – a Bloomberg értesülése szerint-, mert csak így tudják megőrizni az első helyüket az éles versenyben az autós piacon.

A General Motors kilenc éve vette át a vezetést a Volkswagentől, ám a német cég vissza akarja azt szerezni. 2018-a a Volkswagen a világ első autós vállalkozása kíván lenni, és ehhez kínai fejlesztésekre van szüksége.
  Új külföldi gyárak létesítését a kínai kormány nem támogatja. Az ok meglehetősen egyszerű: óriási túlkapacitás alakult ki! Jelenleg a Bloomberg szerint 10 millió autóval többet lehetne előállítani Kínában, mint amennyit jelenleg gyártanak a világ legnagyobb autós piaca számára! Kínában 71 autógyár van, s ebből 10 tavaly nem adott el egyetlen autót sem! Ezeket az alvó cégeket szemelte ki magának a General Motors. Vásárolnia van miből: 23 milliárd dollár lapul a cég kasszájában!
   A gigászok globális versenyében a kínai piac a legfontosabb, nemcsak hatalmas méretei miatt, hanem azért is, mert még telítetlen. Míg az Egyesült Államokban 627 autó jut ezer főre, Németországban 517, addig Kínában mindössze 44! Vagyis hatalmas fejlődés várható, és ezt a General Motors egyáltalán nem hagyhatja figyelmen kívül, hiszen a világ elsőségért olyan vetélytársakkal küzd, mint a Toyota vagy a Volkswagen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez