Peking drónnal akart végezni a kábítószercsempészet királyával az Aranyháromszögben

Kína, Peking –  – Kína saját rendszerével képes drónjait irányítani akár 2200 mérföldre a kilövés helyétől!  A CH-4 elnevezésű drónok alkalmasak arra, hogy megfigyeljék például a Szenkaku/Diayou szigeteket, melyek a vita tárgyát képezik Kína és Japán között. A kínai haditengerészet saját GPS rendszerével, a Beiduval irányítja a drónokat.

Nemcsak a haditengerészet használja azonban a drónokat, hanem a rendőrség is- hívja fel a figyelmet a New York Times. A pekingi belügyminisztérium kábítószercsempészet elleni irodájának főnöke nemrég erről nyilatkozott a Global Times című angol nyelvű kínai lapnak.
  Mit állított  Liu Yuejin/Liu Jüecsin/? Elmondta, hogy fontolóra vették, hogy egy dróntámadással végeznek az Aranyháromszögben Mianmar, az egykori Burma területén a kábítószercsempészet helyi főnökével! Mit követett el Naw Kam, a san nemzetiségű kábítószercsempész, hogy Peking mindenáron végezni akart vele? Megölt 13 kínai matrózt még 2010-ben.Brutálisan megcsonkított holttestüket egy hajón találták meg a Mekong folyón. A pekingi Tiltott Városban a kommunista párt vezetői kiadták a parancsot: a kábítószercsempész királyt likvidálni kell az Aranyháromszögben!
  A Mianmar, Laosz, Thaiföld  és Kína határán levő dzsungelben keresték is a kábítószercsempész királyt, de sokáig nem találták meg! Végül ráleltek és célba vették. Saját GPS rendszerük vezette volna a drónt addig a házig, ahol a kábítószercsempész főnök tartózkodott éppen. Már épp ki akarták adni a tűzparancsot Pekingben, amikor jött a hír: a szegény, de ravasz laoszi rendőrség elkapta a keresett célszemélyt. Egyszerű besúgás lett a veszte. Laosz kiadta Naw Kamot Kínának, annak ellenére, hogy mianmari állampolgár! Egy kínai bíróság természetesen halálra is ítélte .A csempészkirály fellebbezett, sorsáról mostanában döntenek…
  Saját drónt saját GPS rendszerrel célra vezetni csak nagyon kevés ország képes- állapítja meg konklúzióként a New York Times. Ha Kína képes arra, hogy valakit célba vegyen az Aranyháromszögben vagy épp a tengeren partjaitól több ezer mérföldre, akkor olyan nagyhatalom lett, amely csak az Egyesült Államok mögött marad el, holott tíz éve a kínaiak  még sehol sem tartottak sem a drón technikában, sem az önálló GPS kifejlesztésében- írja a New York Times.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez