Kennedy elnök lánya lesz az új amerikai nagykövet Tokióban?

Japán, Egyesült Államok –  Az 55 éves Caroline Kennedy a legesélyesebb a posztra – írja a Washington Post és a New York Times. Kennedy elnök lánya Obama régi támogatója, már a 2008-as kampány során állást foglalt mellette.

Az Egyesült Államokban régi szokás, hogy részben az elnök támogatói kapják a nagyköveti posztokat. Így volt amerikai nagykövet Tokióban Walter Mondale egykori alelnök, Mike Mansfield és Howard Baker ex szenátorok. A koreai válság miatt felmerült Washingtonban, hogy Japánban talán egy karrier diplomata kellene ilyen nehéz időkben. John Kerry külügyminiszteri kinevezése viszont megnövelte Caroline Kennedy esélyeit, hiszen Kerry közel állt Ted Kennedyhez, Caroline nagybátyjához.
Caroline Kennedy a család sok más tagjával ellentétben nem vállalt közszereplést. Egyetlenegyszer próbálkozott: megpályázta Hillary Clinton new yorki szenátori helyét azt követően, hogy az ex elnök neje Obama külügyminisztere lett .A próbálkozás sikertelenül végződött, mert kiderült, hogy Caroline Kennedynek nem sok fogalma van az aktuális közéleti ügyekről és kizárólag a nevéből kívánt profitálni. Az Egyesült Államokban ma is sokan emlékeznek arra a kékruhás pityergő kislányra, aki elnök papája koporsóját kísérte az arlingtoni katonai temetőben 1963-ban

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez