Fogyaszd le a gyereket aranyért!

“A gyermeked aranyban”. Ez a címe annak a most indított kampánynak, amely a gyerekek elhízásával akarja felvenni a hacot az Egyesült Arab Emírségekben. A lényege: a leadott kilókért arany üti a családok markát.

Tavaly már megcsinálták ugyanezt, akkor felnőtteknek. Nagy siker volt. Több mint 10 ezren regisztráltak, és összesen 13 ezer 275 kilóval lettek könnyebbek.

A mostani verseny holnap indul, és másfél hónapig tart. A családokat célozza meg, köztük akarja elterjeszteni az egészséges táplálkozást. Mert a felmérések szerint az arabok 60 százaléka túlsúlyos, és az étkezési szokások (is) gyerekkorban korrigálhatók a legkönnyebben.

A lényeg: azok nyernek, akik a legtöbbet fogynak. Az aranyhoz minimum két kilót kell ledobni. Indulhatnak felnőttek is, de akkor csak 1 gramm aranyat kapnak minden leolvadt kilóért. Ha viszont a családjukat is benevezik, akkor már 2 gramm aranyat ér egy leadott kiló. De csak akkor, ha a gyerekek is fogynak. És közben részt vesznek a nekik szervezett táplálkozási és sportprogramokon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez