Ki szúrta meg Kína második leggazdagabb emberét?

A nyílt utcán rántott kést a támadó a milliárdos villája közelében Hangcsou városában. A kínai italkirály maga elé kapta a kezét, így nem sebesült meg súlyosan. A támadót elfogták.

A 49 éves Jang a szomszéd tartományból érkezett, és munkát keresett. Az italkirály cégénél akart elhelyezkedni, de nem alkalmazták. Erre a milliárdos házához ment, de ott is elutasították. Megvárta a 67 éves italkirályt a háza előtt, de nem járt szerencsével. Ekkor rántott kést, és a milliárdos fele szúrt. Szerencsére csak a kezét találta el. Így gyors műtét után az italkirály folytathatta üzleti tevékenységét. A tettes elmenekült, de a rendőrség hamarosan elfogta.
Ki az italkirály Kínában? Zsung Csinghou/Zong Qinghou/ egyszerű iskolai büfésként kezdte. Ma már cége, a Wahaha a legnagyobb az italpiacon Kínában, és az ország 500 óriásának egyike. A főnök pedig Kína második leggazdagabb embere. Vagyonát legutóbb csekély 115 milliárd jüanra becsülték- ez kb. 18,68 milliárd dollár! A cégnél siettek tudatni: a főnök a kórházban is kézben tartotta az eseményeket, és a műtét után immár teljes gőzzel irányítja a Wahahat miközben késes merénylője a börtönben csücsül súlyos ítéletre várva Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez