Nők és gyerekek sérültek meg a kabuli robbantásban

A forgalmas Jalalabad úton robbantott az öngyilkos merénylő. Egy nemzetközi “tábor”, Green Village volt a célpontja. Nem sikerült behatolnia, de többen megsérültek, és a jelentések halottakról is beszámolnak.

Az októberi viszonylagos nyugalmat nagy erejű robbantás törte meg Kabulban – adta hírül a Tolonews. A jelentések szerint a robbantást öngyilkos merénylő követte el a kabuli Jalalabad úton, és a talibán egyik szóvivője, Zabiullah Mujahid megerősítette: a támadás célpontja a “Green Village” elnevezésű nemzetközi “tábor” volt.
Szerencsére Green Village területére nem sikerült behatolnia a tálibnak, ám a jelentések szerint a robbanóanyagokkkal megrakott furgon épp a kapu előtt ütközött egy másik gépjárművel, így azonnal bekövetkezett a detonáció.
Noha egyelőre nincs pontos adat arról, hányan vesztették életüket a merényletben, több szemtanú is megerősítette: legalább három civil súlyosan megsérült, egy gyermek és nő is volt közöttük. Mások állítják, hogy a robbanásban több civil is életét vesztette.
A kabuli rendőrség jelentése szerint négy súlyos sérültet ápolnak kórházban: két nőt és két gyermeket. A hatóság biztosította és lezárta a területet.
Green Village-ben több száz civil külföldi lakik, és itt van a szállása több nemzetközi szervezet alkalmazottjának, többek között az ISAF és az EUPOL dolgozóinak is.

 70575390 70575389

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez