Élve akartak elhamvasztani egy kisbabát

Kis híján élve elhamvasztottak egy kevesebb, mint egyhónapos kisfiút Kínában. A gyerek megúszta az “orvosi műhibát”, Kína népe pedig a Weibón tombol. 

Halottá nyilvánították és épp elhamvasztani készültek egy kisfiút Kínában, amikor felsírt – számolt be a Xinhua/Új-Kína Hírügynökség.
A rettenetes esetnek persze voltak előzményei is: a gyermek súlyos légúti rendellenességgel született. Kórházi források szerint a szülők és az orvosok megállapodtak abban, hogy nincs értelme tovább folytatni a kezelést, és a szerencsétlen gyermek kezelését abbahagyták. Nem mutatott életjeleket, ezért halottá nyilvánították, és a halotti bizonyítványt is kiállították, majd elszállították a temetőbe. Itt sírt fel a kisfiú, mintha csak megérezte volna, mire készülnek ellene.
A hatóságok szerint egyelőre nem tudni, mennyi idő töltött a gyermek “halottként” hamvasztásra várva, mindenesetre, ahogy a temetőszolga meghallotta a sírást, azonnal értesítette az illetékes szerveket, valamint a kórházat is.
A babát visszavitték a kórházba – erről ugyancsak a Xinhua számolt be.
-Életjeleket adott, így rögtön, ahogy visszahozták, transzfúziót kapott – humanitárius okokból – mondta a kórház egy neve elhallgatását kérő tagja a kínai hírügynökségnek.
A gyermeket kezelő orvost és az ápolókat azonnal felfüggesztették, a klinika ellen vizsgálat indult.
Kína népe pedig a Weibo elnevezésű mikroblogon, ha úgy tetszik, kínai Twitteren, adott hangott felháborodásának, és van, aki egyenesen azt írja:
“Az orvosok fehér köpenyes senkiháziak, felelőtlenek, és a legkevésbé sem érdekli őket, ha egy beteg meghal”, más pedig azt szeretné, ha a szülőket minimum öt évre lesittelnék – a börtön magányában lenne min gondolkodniuk!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez