Botrány Egyiptomban: páros játékok a halottas kamrában

Vizsgálatot indítottak az alexandriai egyetem egyik tanára ellen. A férfi olyan képeket tett ki a Facebook-oldalára, amelyeken a menyasszonyával játszadozik az egyetemi klinika halottas kamrájában, és koponyákat, csontokat használ kellékként.

Az egyetem vezetői elmondták az Al Arabiya News-nak, hogy az anatómiai tanszék vezetője indította a vizsgálatot, miután a képek kikerültek. A fotók délután 2 után készültek, amikor már véget ért a hivatalos munkaidő, és senki nem volt a halottas kamra közelében.

Az egyetemen oktató orvos, Wassem Asraf fotóst is vitt magával, ezzel is megsértette az intézmény szabályzatát. A képekből botrány lett: sokan tiltakoztak a halottak meggyalázása ellen. A fotós azzal védekezett, hogy az egész a vőlegény ötlete volt, és ő azért ment bele, mert szokatlannak találta, és hozzátette, hogy különleges élmény volt a munka.

A fotókon hol a férfi, hol a nő kötözi le a párját, és az egyiken például a vőlegény lábszárcsonttal játsza el, hogy megfenyíti a gúzsba kötött menyasszonyt, akinek egy koponya van az összekötözött ölében. Az egyiptomi orvosszövetség vezetője erkölcstelennek nevezte a történteket. Azt mondta: a fiatal doktor megsértette a szakmai becsületkódexet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez