Féltékeny ámokfutó Kínában

Hat embert megölt és hármat súlyosan megsebesített egy 38 éves férfi a dél-kínai Jünnan tartományban. Az ámokfutó ugyanis rájött, neje megcsalta.

Kínában tilos fegyvert tartani, így a féltékeny férfi külföldön szerzett egy puskát. Jünnan tartomány a határvidéken van, ahol a csempészet évezredek óta része a hagyománynak. Közel az Aranyháromszög, amely az ötvenes-hatvanas években a világ kábítószer termelésének és kereskedésének központja volt. Jünnan tartományból vonultak oda Csang Kajsek megvert csapatai, és ők alapozták meg a globális kábítószer kereskedelmet. Ez persze a múlt, de a fegyveres leszámolások ma is napirenden vannak a térségben annak ellenére, hogy szigorúan tilos a magánszemélyek fegyvertartása.
A 38 éves Sao polgártárs miután hírt kapott arról, hogy felesége megcsalja, rögtön a fegyverhez nyúlt. Az ámokfutás a Holdújévi ünnepek során történt, ezért a rendőrség is csak késve reagált. Végül elfogták a lövöldözőt, megtalálták nála a gyilkos fegyvert és még negyven töltényt. Nem is tagadta, a maradék töltényekkel is emberekre vadászott volna. Bár mindezt felesége miatt tette, akit azonban nem bántott. A rendőrség viszont letartóztatta az asszonyt, mert annak ellenére, hogy tudott férje bosszú terveiről és fegyveréről, mégsem értesítette sem a volt szeretőit, sem a hatóságokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez