Megtört a jég – K-POP Koncert Magyarországon

A koreai popzene kis hazánkban is egyre népszerűbbé válik, a rajongók pedig évek óta könyörögnek különböző fórumokon, hogy Magyarország is kapjon valamit az élő K-pop élményből. Ennek az ideje is eljött, hiszen áprilisban érkezik az első „A” kategóriás K-pop csapat Magyarországra.

 Talán kevesen tudják, hogy Magyarországon a koreai popzenéért rajongók száma az utóbbi években igencsak megnövekedett. Ennek oka egyrészt az ázsiai popkultúra nyugati népszerűsége, másrészt az a fajta marketing, amivel fiatalok millióit tudja meghódítani egy-egy előadó, vagy banda a tengerentúlon is. Néhány évvel ezelőtt még a japán popkultúráról hallottunk hasonlót, de mára a koreai popzene, a K-pop átvette a vezetést.

Japán együttesek rendszeresen koncerteznek nálunk, a múlt héten például az AnCafé lépett fel és a Miyavi koncert sincs már messze. Mindezek ellenére mégis a Teen Top együttes turnéjának magyarországi állomásának híre kavart nagy port a rajongók körében. Információink szerint olyanok is jegyet váltottak, akik nem is ismerik igazán, vagy nem is szeretik a Teen Topot. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a koreai együttesek nagyon figyelnek arra, hogy koncertjeik igazi élményt nyújtsanak. Ami a fiatalok számára igazán mérvadó a rajongásban az az új hangzás mellett a hihetetlen látvány. Egy-egy koncert olyan katartikus, epikus élményt ad a nézőknek, amivel óriási tömegeket tudnak megmozgatni minden egyes megjelenésükkel. Úgy tűnik Magyarország is felkészült erre, így áprilisban mind a magyarok, mind a környező országok fiataljai összegyűlnek majd, hogy együtt éljék át az első K-pop koncertet kis hazánkban.

A részletekről a hazai szervezők oldalán, a Soundofjapan.hu-n lehet olvasni.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez