Tanács a világ legidősebb nőjétől: “Egyél egy jót és pihenj”

A világ legidősebb asszonya tortával ünnepelte szerdán 116. születésnapját egy japán idősek otthonában.

 

 

 

 

 Misao Okawa osakai (Japán nyugati része) kimonó kereskedők leszármazottja, akit a város polgármestere Takehiro Ogura a hét elején látogatott meg születésnapja alkalmából. – mesélte egy alkalmazott az idősek otthonában.

Okawa rózsaszín kimonót viselt, hajában pedig piros virág díszelgett aznap, 116-ot ábrázoló gyertyákkal ellátott tortát kapott, a kérdésre pedig, hogy mit szól ehhez a korhoz a válasz annyi volt: „Ez elég hosszú idő.” A születésnapot a többi lakóval és a családdal ünnepelték.

“Nagyon jó állapotban van és teste még mindig képes a hízásra.” – mondta egy ápoló az öregek otthonában.

“Sok sushit eszik, az a kedvence, de sok egyebet is szeret enni – marhapörkölt, spagetti, sashimi.”

“Mindig azt mondja, hogy a hosszú élet titka, hogy rendesen kell enni jó ételeket és sokat pihenni.”

Okawa tavaly kapott egy igazolást arról, hogy a Guinness World Records bizottsága megerősítette státuszát, mint a legidősebb élő asszony.

A helyi média szerint az asszony 1898. március 5-én született és 1919-ben ment férjhez, később három gyereke, négy unokája és hat dédunokája született.

Japán köztudottan a hosszú élet hazája, ugyanis egy japán úr volt a legidősebb ember, aki valaha is élt. Jiroemon Kimura 2013 júniusában hunyt el 116 évesen. Japán 128 millió fős lakosságának kb. egy negyede 65 éves vagy annál idősebb.

Ez a szám várhatóan mintegy 40 százalékkal emelkedik az elkövetkező évtizedekben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez