Megműtöttek egy nőt Kínában, hogy 23 centivel nyújtsák meg elcsökevényesedett lábát

Xu Juant csontfertőzés támadta meg gyerekkorában
Megfelelő orvosi kezelések hiányában a combcsontját baktériumok falták fel
A bal lába 23 centiméterrel lett rövidebb, mint a másik, így mankóra szorult
2012 és 2013 októbere között négy fázisban nyújtották meg lábát és pótolták fejletlen térd –és csípőízületeit
Az orvosok hisznek benne, hogy a rehabilitáció után képes lesz járni

 

 

 

 Egy nő Kínában műtéten esett át, hogy 23 centivel nyújtsák meg elcsökevényesedett lábát.

Xu Juant gyermekkorában csontfertőzés támadta meg. A szülővárosában lévő szegényes egészségügyi ellátás következtében combcsontját elették a baktériumok.

Bal lába kilenc hüvelykkel (23 centiméterrel) volt rövidebb, mint a jobb, ezért mankóra szorult, hogy egyáltalán képes legyen járni.

Xu szülei végül elegendő pénzt spóroltak meg az évek során, hogy képesek legyenek a műtét költségeit finanszírozni.

Dr. Hu Yihe így nyilatkozott: „ Bonyolult volt az állapota. Nemcsak a bal lába volt jelentősen rövidebb, de elcsökevényesedtek a térd –és csípőízületei is, amelyeket pótolnunk kellett. Tehát a kezelési tervét két fázisra kellett bontottuk: az első fázis a láb nyújtásáról szólt, míg a második a bal oldali térd és csípőízület pótlásáról. Ms. Xu négy műtéten esett át 2012 és 2013 októbere között. A bal lábára egy fém „kalitkát” szereltünk fel, és a lábába épített csavarokon minden nap húztunk egy kicsit, így érve el a láb nyúlását. A műtét után Xu Juan lábán egy millimétert nyújtottunk naponta. Ez nagyon lassú folyamat, hisz az idegeknek és ereknek időre van szükségük, hogy nyúlhassanak. Ha nem hagyunk nekik elég időt, az szövetek roncsolódhatnak, és ennek maradandó bénulás lenne a következménye. Egy évre volt szükség arra, hogy Ms. Xu lába egy év alatt nyúlt meg annyira, hogy illeszkedhessék a mesterséges térd és csípőízület. A kezelések ez év februárjában értek véget, és hiszünk benne, hogy pár hónap rehabilitációs kezelés után képes lesz járni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez