Kényszerítette-e orális szexre a tábornok a századosnőt Afganisztánban?

Bűnösnek vallotta magát a kétgyermekes családapa abban, hogy alárendelt tisztjével szexuális kapcsolatot folytatott, de szerinte a hölgy beleegyezésével történt minden Irakban és Afganisztánban.

 

A dandártábornok szerint a százados kínálkozott fel neki, és ő ezt kezdetben visszautasította. Miből gondolta, hogy a százados felkínálkozott?- kérdezte a hadbíróság elnöke. “Abból, hogy csípőtől felfelé mezítelen volt!”- válaszolta az 51 éves dandártábornok. Jeffrey Sinclair Dél-Afganisztánban volt az amerikai csapatok parancsnoka, amikor a századossal folytatott viszonya kipattant. Hazahívta a hadsereg, de jelenleg is aktív katona az USA-ban.

A vád szerint a százados asszonyt azzal fenyegette meg, hogy kinyírja, ha nyilvánosságra hozza az viszonyt, amely Irakban kezdődött és Afganisztánban ért véget. A dandártábornok szerint sohasem alkalmazott kényszert, és nem élt vissza azzal, hogy a parancsnoka volt a szeretőjének. A százados viszont azzal vádolja, hogy több ízben is orális szexre kényszerítette őt, olykor mások jelenlétében. A tábornoknak az a peche, hogy más fiatal nők is panaszt tettek: felettesük félreérthetetlen szexuális ajánlatokkal zaklatta őket. A laptopján pornográf képeket találtak. Állítólag női beosztottainak képei is ott voltak közöttük, de ő azokat megsemmisítette.

Mire számíthat a dandártábornok? Öt tábornokból álló esküdtszék mond majd ítéletet felette. Obama elnök nemrég utasította a Pentagont: vegyék komolyan a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyeket. Korábban ugyanis a sajtó szerint gyakran eltussolni igyekeztek azt, hogy a magasabb rangú tisztek szexre kényszerítették női beosztottaikat. Most a szépen dekorált dandártábornokot akár életfogytig tartó börtönre is ítélhetik. Ezenkívül elbocsáthatják a hadseregtől, és elvehetik tőle a nyugdíját, amely iraki és afganisztáni front szolgálat után igencsak magas lenne.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez