Embercsempészettel foglalkozik a thaiföldi haditengerészet?!

Ezt állította két újságíró egy honlapon, mire a haditengerészet rágalmazás miatt beperelte őket.

 

Hétfőn kezdődik a két újságíró pere Thaiföldön. Mit írtak a thaiföldi haditengerészetről? Azt, hogy embercsempészettel foglalkozott és foglalkozik.

Mianmarban, az egykori Burmában állandó üldözés célpontja a rohingya muzulmán vallású népcsoport. A szerencsétlen menekülők minden eszközt megragadnak a távozásra. Olykor a thaiföldi haditengerészet is beszáll ebbe a kétes üzletbe- állítják az újságírók, akik már régóta figyelemmel kísérik a sorsüldözött népcsoport sorsát Mianmarban és Thaiföldön. A haditengerészet nem véletlenül olyan dühös, hogy rágalmazási pert indított. Nemcsak korrupció ugyanis a vád, hanem az is, hogy a rohingya népcsoport tagjai hova kerültek?

Thaiföld déli részén jelentős muzulmán közösség él. Ennek következtében ez a vallási-etnikai probléma fontos belpolitikai kérdés is. A Human Rights’ Watch nemzetközi emberi jogi szervezet mindenesetre azt javasolja a thaiföldi hatóságoknak, hogy ne az újságírókat zaklassák, hanem vizsgálják ki: mi a haditengerészet szerepe az embercsempészetben Thaiföldön?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez