Videóban elevenedik meg a 90-es évek őrült stílusa

TOKYO- Az egykor gyakran látható alternatív Ganguro stílusú nők ma már ritkaságnak számítanak Tokió Shibuya negyedében. Ami furcsa, mivel nem rég jelent meg egy videó, amin öt Ganguro lány táncol egy osztályteremben.

 

 

 

 A megjelenés véletlenszerűségétől eltekintve a felvétel nagyon szórakoztató és fertőző, sőt nosztalgikus hangulatba hoz, emlékezve a letűnt Japán utcai divatirányzatok iránt.

Azoknak, akik nem ismernék az 1990-es években Japánban hódító Ganguro divathóbortot, azoknak íme egy kis betekintés.

A szubkultúra legjellemzőbb megjelenése a sötét félcipő, fehérre festett haj és polgárpukkasztó ruha, felháborító sminkkel. A stílust állítólag egy fiatal nő találta ki, ezzel lázadva a hagyományos Japán szépségideál ellen.

A trend a korai 2000-es években letűnt, de Tokió egyes területein még megjelenik a Ganguro, ezért meglepő a magukat „TEMPURA KIDZ”-nek nevező öt leányzó videója, amelyben a vidám dal címe „SUIMIN BUSOKU”, vagyis „Többet kéne aludni.”

A YouTube videó leírása kínosan helytelen angol nyelven: „Japán csajszik iskolai egyenruhában, merész sminkben táncolnak valami észbontóan.” Azt is elmondja, hogy kiadnak majd egy mini- albumot „Minna no Dansu Uta” címmel március 12-én.

A videó megnézése után el sem lehet képzelni, milyen őrült táncos videó jelenhet meg a közeljövőben.

{youtube}QYcaveiVtA8{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez