2014 a Godzilla Éve

Az új hollywoodi Godzilla film július 25-én jelenik meg, egyúttal 2014 a 60. évfordulója a Godzilla filmeknek. Ez a „Godzilla Éve”.

 

 

 Az amerikai-japán koprodukcióban készült film megjelenésének alkalmából idén egy új projekt indult. Mind a 28 Godzilla film előzetesét közzétették a Toho Movie csatornáján, a YouTube-on.

Első körben a 15 előzetest nézhettünk meg az 1954-es Godzilla filmtől, az 1975-ös a Mechagodzilla torrorja című produkcióig. Hét további előzetes jelent meg február 27-én, végül az utolsó hat március 6-án, így a csatornán már az összes 28 darabból álló Godzilla történelem a szemünk elé tárul az előzetesek által. Ez az első alkalom, hogy mind a 28 Godzilla előzetes együtt megjelenik online. Az előzetesek körülbelül 1-3 perc hosszúak és lehetőséget adnak a nézőnek arra, hogy újra éljék a sorozatot, valamint, hogy lássák mennyit változott az évek során. Ez bizonyosan a legjobb ötlet, amit kitalálhattak a 60. évfordulóra.

Továbbá ettől remélik, hogy az előzetesek meghozzák a kedvet a nézőknek ahhoz, hogy megnézzék az összes Godzilla filmet, így március 8-tól kezdve „Godzilla Movie All -Out Charge” címen minden filmet levetítenek a Jinbōchō színházban, Tokióban. A filmeket 35 mm-es szalagról vetítik, így a rajongók nem hagyhattak egy előadást sem. A projekt magában foglal beszélgetős esteket is, minden szombaton. Az első alkalommal, március 8-án Akira Takaradával beszélgethettek a nézők, aki szerepelt az első Godzilla filmben. Valószínűleg sok mindenről szó esett a film forgatása kapcsán is. Ezek után minden héten új kultikus vendég jelenik meg a rendezvénysorozaton.

Hazánkban talán nem volt akkora népszerűsége Godzillának, mint már országokban, de Japánban a legenda és a sorozat klasszikusnak számít. A hírek szerint az új Godzilla film nem kapcsolódik a 2008-ban megjelent amerikai filmhez.

Számunkra talán annyiból érdekes a dolog, hogy az utóbbi években az amerikai rendezők egyre többször nyúlnak japán témához. Japán horror remakek tömkelege jelent már meg, vagy elég ha a Transformersre gondolunk. Talán Amerikában kezdenek rájönni, hogy a japán ötletekben rejlik a siker kulcsa?

{youtube}78YbGktcHe0{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez