Minden férfi álma: Öntöltő söröspohár

Tokió – A japán sörgyár, az Asahi kiadta a Tornadot: a gép automatikusan kitölti a sört. A hagyományosan felülről tölthető megoldás helyett, a speciális pohárba alulról kerül az ital, lentről felfelé. A hab lentről felfelé kavarod, így olyan mint egy tornádó.

 

 

 

 A poharat csupán rá kell tennünk a gép egy bizonyos felületére és megnyomni egy gombot.

A legjobb az egészben az, hogy míg a pohár megtelik, a sört alulról megvilágítva látjuk. Ettől jobban néz ki. Igen, néha ez is elég a boldogsághoz.

A japán lakosokról azonban tudjuk, hogy szeretik a sör tetején a bőséges habot, s bár tény, hogy sokszor több habot kapunk, mint sört, a géphez hozzáraktak egy csapot, mellyel kedvünk szerint tehetünk még habot a sör tetejére. Az eredmény egy saját profin elkészített sör.

Az első Tornado Koshienben lett telepítve, Hyogo prefektúrában 2012-ben. 2013-ban 150 gépet helyeztek üzembe Japánban. Bár ez nem megszokott látvány, mégis azt ígérik, hogy a gép trendé növi ki magát.

Mindenesetre a mellékelt videót egy meglepő helyen rögzítették.

Nem máshol, mint egy KFC-ben Solamachiban. A bevásárlóközpont a közelmúltban épült Tokió Skytree aljában. Robot sör és a nagyszerű kilátás.

Nos, az Asahi gép mindazonáltal rendkívül praktikus. Összehasonlítva a hagyományosan csapolt sörökkel ez a megoldás valóban gyors, melyet minden befektető értékel. A kérdés már csak az, hogy mikor készül otthoni verzió?

{youtube}_j_C1TMJomA{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez