Ilyenek a női wc-k Japánban

Az egyik hely, ahol a nők a legtöbb időt eltöltik az a mellékhelyiség, melynek rengeteg kritériumnak meg kell felelnie. Japánban úgy tűnik megadják a módját. Bemutatunk néhány különleges illemhelyet.

 

 

 

 

 A japán wc-k mindenhol híresek. Aki utazott már Japánba tudja, hogy rengeteg gombbal, funkcióval találkozhatunk, melyekről sokszor nem is tudjuk, hogy micsoda. Melegvizes öblítés, fűthető ülőke stb. Japánban a wc-k persze nem csak ennyiben különlegesek. Ma a hölgyek kedvéért olyan női illemhelyeket mutatunk be, aminek láttán kedvük támadhat Japánba menni, vagy kedves férjüket a az átalakításra bírni.

Hikarie – Shibuya

Shibuyában található a Hikarie nevű épület. Ebben az épületben különböző üzletek, valamint színháztermek találhatók. Az épületben a mellékhelyiséget switch roomnak nevezték el, minden emeleten máshogyan néznek ki.

Íme egy példa az egyik női wc-re. Kellemes hangulatú fények, lágy zene fogadja a vendégeket. Jó illat van. Az ember kikapcsolhat míg itt van.

Az épület mellékhelyiségeinek terveit az építők dizájn felelősei készítették, akik nők. Ők azt szerették volna elérni, hogy az ide látogató hölgyek a lehető legkellemesebben érezzék magukat, ha Shibuyába jönnek. Így aztán a vendégek bármelyik emeleten is mennek el az illemhelyre, rendkívül praktikus, kellemes, megnyugtató érzést árasztó helyiséggel találkoznak.

20140219 193230-1024x768

20140219 193211-e1392819695151-768x1024

Ez a kép a B épület második emeletén készült. A kisgyermekes anyáknak kialakított helyen a gyermekeknek tejet tudunk adni, illetve gyermekwc is található, ezen kívül pelenkaautomatával is ellátták a részleget.

Ennek a wc-nek a bejáratánál a családoknak kialakított rész található, ahová nem csak az anyukák, de az apukák is bemehetnek.

20140219 194114-1024x768

A negyedik emelet wc-je is érdekes. A mellékhelyiségen belül minden kisebb helyiség más és más. Olyan, akár egy múzeum. A falakon minden wc-ben különböző mintával találkozhatunk.

A Hikarie épület wc-i közül a legérdekesebb az ötödik emeleten található. Ezt switch lounge-nak nevezik. Azok, akik rendelkeznek különböző kártyákkal (pl. clubkártya stb.), azok tudják használni az extra szolgáltatásokat, mint a fotelek, tv, telefontöltő, Wi-fi. Hatalmas tükörfelület van, így könnyen megy a sminkelés.

P2162114-1024x768

Azt gondolnánk elsőre, hogy zavarba jöhetünk attól, ha többen vagyunk egy mellékhelyiségben. A hölgyek elmondása szerint azonban belépve minden ilyen félelem megszűnik. Azok, akik rendelkeznek a fent említett kártyák valamelyikével, igényelhetnek egyéb szolgáltatásokat is, melyeket közösen élvezhetnek másokkal. Filmet nézhetnek iPadon, miközben lábmasszázsgép masszírozza lábukat.

P2162115-768x10241

A képen egy tükröt látunk. Akik ilyen helyen csinosítják magukat valószínűleg filmsztárnak érezhetik magukat.

A Shinjuku állomás közelében lévő mellékhelyiség

Következő alanyunk Shinjukuban, a Century Southern Towerben található. Ha a huszadik emeletre megyünk, gyönyörű kilátással találkozhatunk. A wc használat ingyenes.

P2162132-1024x768

Mivel magasan van, ezért nappal is csodálatos képet mutat a városra, de este még szebb kép tárulhat elénk. Közvetlenül alattunk Shinjuku állomás látható, sok vasútvonallal, feljebb pedig elláthatunk egészen a Skytree-ig.

Ezen kívül az épület liftjének fala is átlátszó, így fel-és lejutás alatt is csodálhatjuk a városi látképet.

P2162130-1024x768

Azok a hölgyek, akik Japánba utaznak már tudják, hogy a belvárosban hol érdemes meglátogatni az illemhelyet. Az uraknak be kell érniük az egyszerűbb kivitellel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez