A kínaiak falják a könyveket

Ez derül ki egy felmérésből, melyet a nemzetközi könyvnapon tettek közzé Pekingben. Tavaly 8,8 milliárd könyvet olvastak el a Mennyei-Birodalomban, vagyis minden egyes kínaira több mint 7 jutott.

 

 

 

A könyv nagy üzlet. 46 milliárd jüant költöttek a kiniaiak könyvre, ami 7,3 milliárd dollárnak felel meg. Nem vált be tehát az a jóslat, hogy a digitális világ megeszi a könyvet. Az olvasás különben is nagy divat: az újságokat és a folyóiratokat is sokan böngészik, de az is igan, hogy mind többen digitális formában. Tavaly a digitális olvasás először érte el a hagyományos szintjét, vagyis a kétféle olvasási mód egyenlő arányban osztozik a Mennyei-Birodalom népességén.

“Persze az emberek 25%-a így sem olvas, de ez nemzetközi viszonylatban egyáltalán nem magas arány.”- hangsúlyozzák Pekingben.

“Nemcsak arról van szó, hogy sokan és sokat olvasnak Kínában, de arról is, hogy fokozódik az olvasási kedv.”- mondja a szakértő, aki a China Dailynek nyilatkozott. Divatba jött az olvasás, fontos társasági esemény lett. Aki kimarad belőle, az lemarad. Azok, akik egyáltalán nem olvasnak, azok mentegetőznek, hogy sok a munka, nagy a stressz. Az olvasást és a tudást hagyományosan nagyon nagyra tartják Kínában és ez most újra kiderült a nemzetközi könyvnapon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez