Plasztikaláz Dél-Koreában

A plasztikai sebészet annyira megváltoztatja az emberek külsejét Dél-Koreában, hogy a műtét után igazolni kell az alanynak, hogy ki is ő valójában.

 

 

 

 

 A vállalkozó szelleműek azzal a reménnyel fekszenek kés alá, hogy a műtét után kicsit jobban fognak kinézni. Általában azonban nem csupán kicsit változnak meg, hanem sokakra rá sem lehet ismerni.

Néhány dél-koreai plasztikai sebész annyira tehetséges, hogy betegeiket magukra hagyják ezzel a „váratlan” problémával.- állítják.

Azok, akik külföldről repülnek az országba, hogy szebbé varázsolják őket, hazafelé az útlevél-ellenőrzésnél bizony problémába ütközhetnek.

Az Onboa és a Munhwa nevű koreai oldalak szerint egyes kórházak igazolást adnak a pácienseknek arról, hogy plasztikai műtéten estek át. Mindezt annak érdekében, hogy hazaengedjék őket.

Ezen tanúsítványok többek között az alanyok nevét, útlevélszámát, a kórház nevét és a kezelés időtartamát tartalmazzák. Elvileg ezzel az igazolással problémamentesen át lehet jutni az útlevél-ellenőrzésen.

A kórházak néhány éve még nem voltak tisztában ezzel a problémával, fel kellett ismerniük azonban, hogy ez egy létező és gyakori probléma.

2009-ben 23 kínai nő állította, hogy nem tudtak hazamenni Kínába a műtét után, ugyanis feltűnt, hogy nagyobb a szemük, karcsúbb az álluk, mint az az útlevélben látható.- számolt be a China Daily.

Alapos kivizsgálás után a nőket hazaengedték és azt tanácsolták nekik, hogy mielőbb újítsák meg az útlevelüket.

“Miután kérésünkre levette a hatalmas kalapját és nagy napszemüveget, itt-ott még láttuk a kötéseket.”-mondta egy repülőtéri tiszt Chen Tao a China Daily-nek.

“Nagyon alaposan meg kellett vizsgálnunk a fotót.”- tette hozzá.

article-2610231-1D421C2100000578-246 634x383

Dél-Korea egyre inkább a plasztikai sebészet hazájává válik, ahol a lakosság arányában a legmagasabb a plasztikai műtétek gyakorisága a világon. Az adatok alapján minden 77 ember már átesett valamilyen plasztikai műtéten az országban.

Megdöbbentően a 19-49 éves nők mintegy 20 százaléka Szöulban bevallja, hogy feküdt már kés alá. A legtöbb esetben a felesleges bőrt távolíttatják el a felső szemhéjukról, hogy a szemük nagyobbnak tűnjön, s jobban hasonlítsanak a nyugati nőkre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez