First Lady a meleg fesztiválon Japánban

3000 ezer meleg vonult fel Tokió belvárosában, köztük a mosolygó Abe Akie, a kormányfő 51 éves felesége. Maga Aba Sinzo északon járt a 2011-es cunami áldozatai között.

 

 

“Olyan országban szeretnék élni, ahol mindenki bátran vállalhatja saját magát.”- mondta a miniszterelnök felesége. Abe Akie asszony elődeitől eltérően gyakran vállal szerepet a nyilvánosság előtt és ilyen módon kívánja ellensúlyozni a férjéről kialakított nem mindig kedvező képet. Abe Sinzo ugyanis szigorúan konzervatív kormányfő, aki elődeinél jobban hangoztatja a hagyományok fontosságát.

Nemrég látogatást tett a Jaszukuni szentélyben, mely a háborús hősök emlékét őrzi, köztük azokét a katonákét is, akiket háborús bűnösként ítéltek halálra a világháború után. Míg Abe Sinzo a konzervatív nemzeti érzelmű közvélemény megnyerését tekinti céljának, felesége a liberális, világra nyitott társadalmi csoportokat célozza meg.

Facebook bejegyzései arról tanúskodnak, hogy tudatosan vállal fel olyan szerepet, melyet a korábbi First Ladyk nem vállaltak. Például azt, hogy fehér ruhában elvegyüljön egy melegfesztiválon Tokióban, miközben az azonos neműek kapcsolata legalább annyira megosztja a közvéleményt Japánban, mint Amerikában, vagy Európában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez