Gyújtogatás sok sérülttel

Felgyújtottak egy menetrend szerint közlekedő buszt Kína déli részén, a lángoktól sokan megsebesültek. A gyújtogatással egy férfit gyanúsítanak, aki a helyszínen életét vesztette, ő az egyetlen halálos áldozat – közölték kedden a hatóságok.

A hatóságok a Szecsuan tartomány Jipin városában hétfőn este történt eset lehetséges indítékáról egyelőre nem közöltek semmit. A tűz miatt hetvenhét embert – az utasok mellett a mentők közül is többet – kórházba kellett szállítani. Tizenkettő állapota életveszélyes vagy súlyos.

A kínai állami média által közzétett fotókon egy út szélén álló busz látható, amelynek több ablaka betört, a padlón táskák, műanyag palackok és más személyes tárgyak hevernek. A képeken több ellátásra szoruló utas látható, közöttük egy gyermek, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett. A rendőrség az 51 éves Jü Jüe-hajt, a tűzeset egyetlen halottját gyanúsítja a gyújtogatással – közölte Jipin város önkormányzata.

A Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség egy 12 éves kislányt idézett, aki gázolaj szagát érezte, mielőtt a lángok felcsaptak a hátsó ajtó közelében. A kislány két osztálytársával úgy menekült meg, hogy kimászott az egyik hátsó ablakon.

Tavaly egy kínai férfi Hsziamen kikötővárosban gyújtott fel egy autóbuszt, akkor rajta kívül negyvenhatan haltak meg. Csengtuban 2009-ben huszonheten haltak meg egy kiégett buszban, ott is közöttük volt a gyújtogató. Mindkét férfi a kínai társadalmon akart bosszút állni a rossz egészségügyi szolgáltatások és a létbizonytalanság miatt.

Előfordult már ugyanakkor más motiváció is. Februárban egy feleségét hűtlenséggel gyanúsító férfi a délnyugat-kínai Kujjangban gyújtott fel egy buszt. A tűzben hat ember lelte halálát és 35 megsebesült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez