Fánkburger és rizsburger

Örömmel jelentjük, hogy ismét egy-két különleges burgerérdekességről tudunk beszámolni. Ezúttal fánk-és rizsburger kerül terítékre. Vajon hamburger, vagy desszert?

 

 

 

 

Az ügy egy kissé zavaros. A termékek egy együttműködés részei, mely a Mos Burger (japán hamburger-étteremlánc), illetve a Mister Donut (japán fánk-étteremlánc) között jött létre. A magyarul is furcsán hangzó „Mosdo” nevű burgerek pár napja kaphatók. Az új hamburgerek az úgynevezett “csere termékek a Mos Burger és a Mister Donut között” elnevezés alatt jelentek meg.

A Mos Burger üzletekben kapható az a burger, mely egy spirál alakú kolbászból (chorizo – a spanyol konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz), salátából és fűszeres csiliszószból áll. Mindez a Mister Donut-féle francia „fonott fánk” (cruller) között. Ez az összeállítás július elején jelenik meg. Szerencsére eltávolították az édes mázat az eredeti francia fánkról az új burger megalkotásához. A kombináció tehát francia fánk, friss fejes saláta, valamint fűszeres íz. Vajon milyen íze lehet?

A Mister Donut a Mos Burger híres rizsburgerét kínálja, édes babpasztával, édes burgonyapasztával és pudinggal. A másik termékhez képest ez tehát desszert. A japán emberek számára a rizsburger nem igazán őrültség, hiszen létezik az Ohaginak nevezett étel, mely gyakorlatilag rizstorta édes babpasztával.

Azok számára, akik Japánba látogatnak tapasztalatnak biztosan jó lesz. A burgerek augusztus végéig kaphatók.

Mosdo 04fesfefsef

Mosdo 05fwefsefsef

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez