A világ legfiatalabb alkoholistája: egy két éves fiú

Egy két éves fiút kezelnek Kínában, aki percek alatt iszik meg egy üveg sört, vagy bort.

 

 

 

 

 

 

 

A kínai hatóságok az ország legfiatalabbnak hitt alkoholistájával foglalkozik, aki mindössze egy két éves kisfiú. Cheng Cheng először 10 hónaposan kóstolta meg a bort, egy éves kora előtt pedig már megitta az első üveg sörét.

A Kína Anhui tartományában élő kisgyerek mostanra már üvölt az alkoholért, míg szülei próbálják átszoktatni a tejre és üdítőre.

Az eset hatalmas visszhangot váltott ki a helyi médiában, orvosok pedig sürgetik a gyermek szüleit, hogy azonnal tegyenek lépéseket, mielőtt teljesen tönkremennének a gyermek belső szervei.

A szociális intézmények ezen a héten arról vitáznak, hogy gondozásba helyezzék-e a kisfiút.

Mindennek ellenére a szülök szinte hihetetlen módon csak viccelődve mesélnek Cheng Cheng ivászati szokásairól.

Akkor kezdődött az egész, amikor az apja adott neki egy csepp bort, hogy abbahagyja a sírást- áll egy jelentésben. A kisfiú mostanra már egy teljes üveg sört meg tud inni, mindenféle mellékhatás nélkül. A gyermek nagynénije Cai Teng elmondta: „Akkoriban a családban már mindenki tudta, hogy a gyermek hihetetlenül sokat fog tudni inni, ha felnő.”

A család bármikor elővesz egy üveg alkoholt, ő követeli, hogy ihasson- magyarázta.

Mivel az anya félt, hogy jogi következményei lehetnek annak, ahogy nevelik gyereküket, elmondta: megpróbálta kicserélni az alkoholt tejre, vagy üdítőkre. Elmondása szerint a szemeit mindig a szeszesüvegeken legelteti. „Csupán annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk olyan helyen tárolni az italokat, ahol nem láthatja.”

Cai elmondta, hogy Cheng Cheng sírt az alkoholért, ha azt látta, hogy fesztiválokon a rokonai és barátaik isznak.

„Néha annyira hangos, hogy nincs más választásunk, mint csillapítani egy kis borral.”

 

Pár napja Cheng Cheng apja megosztott vele egy üveg bort, amelyet percek alatt eltüntetett.

Cai elmondta, hogy Cheng Cheng képessége, hogy ily módon kezelje az alkoholt egyben meg is lepte és aggodalmat is keltett a családban.

„Ezentúl nem fogjuk hagyni, hogy több alkoholt igyon, mivel félünk, hogy hatással lesz a fejlődésére”- tette hozzá.

Gyermekgyógyászok közölték, hogy ilyen korban még a gyermek szervei nincsenek kellőképpen kifejlődve és egy kis alkohol is könnyen káros lehet az egészségére.

 

Ford: R.Norbert

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez