Kína 123 Airbus helikoptert vásárol

Ez az első eredménye Merkel német kancellár kínai körútjának. Az Airbus főnöke megköszönte Pekingben, hogy a gyorsan bővülő kínai piacra az ő helikoptereiket találták a leginkább alkalmasnak. A Lufthansa és az Air China együttműködési szerződést kötött.

 

 

 

 

 

Kétféle helikopter szerepel a kínaiak vásárlási listáján: az egyik az Ecureuil /Mókus/ család legújabb típusa, a másik pedig az EC 135-ös. Kínában felfutóban van a helikopterközlekedés, mert a gyorsan növekvő autóforgalom miatt egyre nehezebb közlekedni a nagyvárosokban.

A Lufthansa és az Air China együttműködési szerződéséről nem árultak el túl sokat. Azt közölték, hogy a repülőgépek karbantartásában lesz előrelépés. Frankfurt már eddigis az Air China fő európai légikikötője volt. Mindkét légitársaság a Star család tagja, így az együttműködés aligha ütközhet akadályokba.

Merkel kancellárt népes üzletember delegáció kísérte el Kínába, amely Németország egyre fontosabb gazdasági partnere. Jelenleg még Franciaország áll az első helyen, de Kína néhány éven belül az első helyre kerülhet. A Volkswagen az egyik legrégibb multi Kínában, ahol a német gyárak főszereplők a piacon. Az előrejelzések szerint a Volkswagen hamarosan több autót állít elő Kínában, mint Németországban.

Kínának az Európai Unió a legfontosabb gazdasági partnere, ezen belül Németország szerepe abszolút mértékben meghatározó. A császári Németországnak voltak területei Kínában: például Csingtao kikötője. Itt német mesterek kezdték el a sörfőzést, és mára már a Mennyei-Birodalom második számú sörét Csingtaonak hívják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez