iPhone 6 csempészet Kínában

200 iPhone 6-os okostelefont koboztak el a vámosok a hongkongi határnál azóta, hogy megjelent az új készülék, melyet Kínában egyelőre nem lehet kapni. Így jóval többet ér egy iPhone 6 Plus Sencsenben, Pekingben, vagy Sanghajban, mint HongKongban.

 

 

 

 

A 16 gigabyte-os iPhone 6 Plus 830 dollárba kerül HongKongban. A szomszédos Sencsenben ennek a háromszorosát is megadják érte.

Északon Pekingben még ennél is többet– írja a China Daily, mely beszámol a vámosok nagy akciójáról az iPhone csempészet ellen. 200 készüléket elkoboztak, 1600 készüléket pedig vámmal sújtottak. Ez általában az ár 10%-a. Ez abban az esetben történik meg, ha a vizsgált személynél csak 1 iPhone 6-os van, és az illető kijelenti, hogy az ő készüléke. Többnyire ugyanis üzleti célból hozzák be az új telefonokat Kínába, mely nem szerepel a között a 10 ország között, mely árusíthatja az új iPhone 6-ot, melyet szeptember 19-én dobtak piacra Amerikában.

Mennyi egy iPhone 6 Plus ára a fekete piacon Sencsenben, a déli iparvárosban, mely közel van HongKonghoz, és lakosainak száma csaknem 10 millió? 11 és 16 ezer jüanba kerül egy készülék, ami az átlagos kínai fizetéshez képest kis vagyon: 1790-2440 dollár.

A városokban Délen és Keleten 500-600 dollár a havi átlagbér. Minél inkább Északra megyünk, annál alacsonyabbak a bérek, annál drágább az iPhone 6 Plus. Peking északon a csempészet fővárosa. Itt egy iPhone 6 Plus-ért 16500 jüant is megadnak, ami több mint 2500 dollár.

Ennek ellenére veszik mint a cukrot a méregdrága telefont, mert a gazdag kínai fiatalok között ez a sikk. A szülők pedig megfizetik a fekete piac horribilis árait, nehogy egyetlen csemetéjük lemaradjon a barátaival folytatott iPhone versenyben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez