127 millió jen az idolok tartozása

Adosságmentesítésért táncolnak és énekelnek. Fizetésképtelen a The Margarines idolcsapat. A tagok összesen 127.000.000 jen tartozást hoztak össze.

 

 

 

 

 

 

Tokió – Az adósság manapság nagy probléma minden korosztály számára. Sok diplomás fiatalt hátráltat a munkahelypiac szűkülése, az egyre drágább diákhitelek, míg az idősebb korosztályt a nyugdíjkérdés és a stagnáló ingatlanpiac szorítja sarokba.

Ez a szerencsétlen kombináció megköveteli a szerencsét éppúgy, mint a kemény munkát, de néhány ésszerű költségvetési tervezés is szükséges a probléma megoldásához. Úgy is meg lehet próbálni, mint a The Margarines. A kilenc lány feladata, hogy az ének-és tánckombinációjával oldják meg a 127.000.000 -os problémájukat az amúgy is túltelített szórakoztatóiparban.

Lehetséges ez, vagy garantált a bukás?

Táncold le a tartozást!

Ahogy a többi bálványcsoport tagjai, a The Margarines lányai is meghallgatásokkal lettek kiválasztva, 500 fő közül. Az egyik fő kritérium az volt, hogy a castingolt lányok legyenek 18 és 35 év közöttiek és legyen tartozásuk, viszont a zenei előképzettség sem volt éppen hátrány. Az adósság legnagyobb részét Mami Nishida hozta a csoportba, akinek családja összesen 100 millió jen tartozást halmozott fel. A többiek tipikus költségeket hoztak, mint például diákhitelt, ami Tokióban 500.000 és 7.000.000 jen között mozog.

Nagy adósság, nagy álom. A The Margarines elmélete szerint azoknak, akiknek nagy adósságuk van, az álmaik is nagyok. Tehát a csoport producere Kayoko Okubo és a rendező Makkaoisaito úgy érzik, hogy azok a nők, akiknek nagy a veszíteni valójuk, sokkal keményebben dolgoznak, mint más bálványok. Bár a tézisnek megvan a maga romantikája, mégis joggal érezhetjük úgy, hogy a szervezők, mint a ragadozók, úgy keresték a fizetésképtelen bálványjelölteket, hogy általuk kimaxolják a rajongók jóhiszeműségét.

Csak egy szabály van. A The Margarines producerei előre kijelentették, hogy egy olyan bálványcsoportot kívánnak összehozni, akik kitűnnek a többi közül. Nem tekintve a tartozás milyenségét, a tagoknak csak egy szabályt kell betartaniuk: megmozgatni 10.000 törlesztési egységet. Eltérően más bálványcsoportoktól, a The Margarines tagjait nem kötik szigorú szerződési feltételek, miszerint mit tehetnek és mit nem, vagy hogy csak a valóságshowk menetének megfelelően házasodhassanak.

A The Mragarines lányai azt tesznek, amit akarnak, csak szolgálja a kitűzött célokat. “Párna biznisz.” Ez egy nagyon kockázatos lépés, miszerint megtörték a bálványipar alapformuláját, s szabad kezet adtak a lányoknak. Nyilván emberjogi szempontokból ez lenne alapjáraton is a helyes, de az Idol-kultúra mégis megköveteli a bálványok felügyeletét és feltétel nélküli engedelmességét. Egy sajtótájékoztatón, ahol a csoport összeállt Okunoval és Makkoisaitoval, néhányan megjegyzéseket tettek a lányokra, hogy lépjenek be inkább a pornófilmesek közé.

Bár vannak viccek arról, hogy valaki a csúcsra aludja magát -Japánul ez a párna biznisz- a feldobott mód nem segítene a csoportnak megérinteni a célközönséget, ezért a lányok szabadok. Úgy forgatják szerencséjüket, hogy azzal megszerettesség magukat a rajongókkal. Viszlát!

Adósságmennyország! A showkon kívül a The Margarines természetesen zenével is foglalkozik. Első kislemezük, a “Gubai Shakkin Tengoku” (Viszlát adósságmennyország) december 17-én fog megjelenni. A teljes lemez december 23-án jelenik meg a Yakult Hall-ban, Tokióban. A dátum valószínűleg a császár születésnapjának tiszteletére lett kiválasztva.

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez